In een wereld waarin we steeds luider roepen dat mentaal welzijn geen taboe mag zijn, lijkt de realiteit een andere kant op te wijzen. Ondanks de toenemende openheid op social media en de populariteit van zelfhulpboeken, blijven veel mensen toch worstelen in stilte.

Ik zie het rondom me: vrienden, familie, collega’s, mensen die aangeven dat het niet meer gaat, dat ze vastlopen en eigenlijk niet meer weten wat ze moeten doen…
En toch hoor ik steeds dezelfde uitspraken: “Het zal wel gaan, het moet wel” en “Wat kan ik eraan doen? Ik kan niets veranderen.” Of ze verdiepen zich in het zenuwstelsel, hormonen, ... Ik hoor dan woorden als "Hoogsensitiviteit, prikkelbaarheid, ontladen, healing, ..."

En eigenlijk willen ze zeggen: "Ik ben ermee bezig, ik werk er momenteel aan, ik zit nog in mijn bewustwording, …"
Maar wat betekent dat eigenlijk? Mijn ervaring leert me steeds meer dat dit vaak "bullshit antwoorden" zijn.
Er wordt gezegd dat je met kleine stapjes je doelen kunt bereiken of kunt veranderen. Wat ik echter zie, is dat mensen wel stapjes nemen, maar altijd binnen hun veilige comfortzone.
Men wilt de verandering, maar haakt af zodra het lastig wordt.

Ik geloof niet dat een verandering kan plaatsvinden zonder dat je de moeilijke momenten durft te confronteren.
Zonder de moed om de pijn onder ogen te zien, bewust te zijn van de kosten, het verlies of het oordeel van anderen, blijf je gevangen in je veilige bubbel van kleine stapjes.

Gebrek aan zelfvertrouwen, iedereen pleasen, niet jezelf kunnen zijn, angst  (“wat gaan anderen van mij denken”),
geen connectie kunnen maken met andere mensen, het verlangen om gezien te worden, enz...
Dit zijn de realiteiten van vandaag: te veel mensen wachten tot hun problemen onoverkomelijk worden voordat ze hulp zoeken.

Ik wil je één ding duidelijk maken: waarom wachten? Waarom zou je blijven worstelen als je ook nu al hulp kunt krijgen?

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om de juiste hulp te vinden.
Na veel mislukte pogingen heb ik uiteindelijk de juiste vorm van coaching ontdekt die een ware verandering in mijn houding heeft teweegbracht. De coaching hielp me om dingen anders te doen en uitdagingen aan te gaan, niet door de tips en adviezen die ik kreeg, maar door de inzichten die ik over mezelf kreeg omdat mijn coach me uitdaagde en confronteerde.
Het was de verandering van houding die het verschil maakte.
Dit is wat ik mijn klanten wil bieden: de begeleiding om een nieuwe, transformerende houding aan te nemen.
Ik begeleid mijn klanten bij het doorbreken van blokkades en vastgeroeste patronen die hen verhinderen om de veranderingen door te voeren die ze willen.

Ik maak gebruik van coachingsmodellen, stappenplannen, gesprekstechnieken en oefeningen om naar meetbare resultaten toe te werken: Hoe kunnen we vaststellen dat het succesvol is?
Tegelijkertijd probeer ik tussen de regels door te lezen en nauw verbonden te blijven met mijn klant. Dit doe ik door niet alleen te luisteren, maar ook te observeren wat er onbewust wordt getoond. De manier waarop iemand in mijn praktijk zit (gesloten, mondig, beredeneerd, …) toont vaak een patroon dat zich elders ook herhaalt.

Mijn benadering is objectief en neutraal, zonder oordeel over het verhaal of de ervaring van de klant. Ik werk binnen de wereld van mijn klant, gevormd door hun ervaringen, herinneringen, waarden en normen.
In tegenstelling tot vrienden, die vaak hun eigen mening geven en proberen te overtuigen met hun oplossingen, stimuleer ik verandering door die nieuwe houding aan te nemen. Ik push niet en deel geen levenswijsheden uit.

Samen brengen we je probleem of hulpvraag in kaart, vanuit verschillende perspectieven, levensgebieden en contexten, met veel aandacht voor externe factoren die onbewust een rol spelen. Zo vinden we het laagje waar beweging mogelijk is, het punt waar je de moed kunt opbrengen om te durven doen wat je eigenlijk vreest.

Als coach geloof ik in jouw zelfredzaamheid en jouw potentieel tot groei en verandering.
Waarom wachten? Neem contact op en ontdek wat mijn praktijk voor u kan betekenen.


Tot binnenkort,
Jeroen